По време на редовното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов

...
По време на редовното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов с коментар за Лотарията: За какво одържавяване става въпрос?

По време на постоянното заседание на Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов разяснява акцията на прокуратурата в Държавната комисия по хазарта и готвените промени в закона.

" За какво одържавяване става въпрос? Ако е правилно това, значи не са платени стотици милиони такси. Дали е отговорна комисията или хора от там ще бъдат наказани, ще забележим. В момента всички работят на цялостни обороти. Никой не взима бизнеса на никого. Тази активност е лицензионна. Ако някой не си е платил таксите, ще му се вземе лицезът. Бизнес, през който са минали 3 милиарда лева не би трябвало да заплаща такси ли? ", съобщи министър-председателят.Той съобщи, че от няколко дни, до момента в който е бил на срещата в Давос, в общественото пространство се ширели " дълбоки лъжи " по отношение на това, че някой има концепция да национализира частен
хазартен бизнес. Борисов сподели, че на бюрото му имало отчет на Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ), в който се споделя, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този документ обаче на никое място не попадало името на футболния клуб " Левски ". Премиерът бе безапелационен, че не рабира каква е връзката сред отчета и бъдещето на тима. За да успокои почитателите, Борисов даде обещание да се срещне с тях в петък. В диалога премниерът щял ясно да съобщи, че " не става дума за укриване на отчет ".

" Изрично би трябвало да бъде вписано, че не може да се дава на концесия, аутсорсва, преотадва, да е в забранителния лист за приватиация, с цел да е несъмнено, че с изключение на страната, никой различен няма да се занимава с тази активност. Защото това е второто подстрекателство - че други играчи би трябвало да се вкарат в този бизнес ", разяснява още Борисов.

" Ако този отчет е правилен, доста хора ще имат проблем. Ако не е правилен, има от какво да се безпокоят. А „ Левски ” го е имало преди мен и преди Божков ", безапелационен бе министър-председателят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР